Regelgevingen omtrent de Geboorte en de ‘Aqieqah
Regelgevingen omtrent de Geboorte en de ‘Aqieqah
Regelgevingen omtrent de Geboorte en...

Regelgevingen omtrent de Geboorte en de ‘Aqieqah

00103
€ 13,00
Inclusief belasting

Auteurs: Shaykh ibn baaz, Shaykh Al-Albaanie, Shaykh Al-Uthaymien, Shaykh Al-Fawzaan & Shaykh abdul-Muhsin Al-abbaad

Pagina's: 122

Uitgeverij: As-Sunnah Publications

  Kaft: Hardcover

   ISBN: 9789082731330

   Een van de voornaamste doelen van het huwelijk is het voortbrengen van rechtschapen nakomelingen. De Islaam is een complete religie waarin de mens een leiding vindt voor alle facetten van het leven. Zo zegt Allaah F:

   وَنَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ تِبْيَانًا لِّكُلِّ شَيْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً وَبُشْرَىٰ لِلْمُسْلِمِينَ
   “En We hebben het Boek [de Qor’aan] naar jou gezonden als verduidelijking voor alles, een leiding, een barmhartigheid en een blijde tijding voor degenen die zichzelf hebben onderworpen [aan Allaah als moslims].”
   [Sūrah An-Nahl 16:89]

   En een van de meest gelukkige momenten in het leven van een persoon is wanneer Allaah hem en haar heeft begunstigd met een kind.

   لِّلهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ ۚ يَهَبُ لِمَن يَشَاءُ إِنَاثًا وَيَهَبُ لِمَن يَشَاءُ الذُّكُورَ
   “Aan Allaah komt het bezit van de hemelen en de aarde toe. Hij schept wat Hij wilt. Hij schenkt vrouwelijke (nakomelingen) aan wie Hij wilt en Hij schenkt mannelijke (nakomelingen) aan wie Hij wilt.”
   [Sūrah Ash-Shūraa 42:49]

   Bij zo een bijzonder moment horen dus ook richtlijnen en regelgevingen welke gepast zijn bij dit gebeuren. De Profeet H, heeft deze aan ons uitgelegd en deze gepraktiseerd. Het is dus gepast dat een moslim deze zoveel mogelijk probeert te volgen.

   لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللهَ كَثِيرًا
   “Voorwaar, jullie hebben in de Boodschapper van Allaah een perfect voorbeeld om te volgen, voor degene die hoopt op Allaah (om Hem te ontmoeten) en de Laatste Dag, en Allaah veel gedenkt.”
   [Sūrah Al-Aḥzaab 33:21]

   No reviews

   Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

   Product added to wishlist
   Product added to compare.

   Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren.