De Superioriteit van de Eerste tien dagen van Dhul-Hidjah

De Superioriteit van de Eerste tien dagen van Dhul-Hidjah

53
€ 7,00
Inclusief belasting

Auteur: shaych- 'Allaamah Mohammed Bin Saalih Al-UTHAYMIEN
Uitgeverij: As-Sunnah Publications
Uitvoering: Soft cover
ISBN: 9789492972026
Pagina's: 64

sunnahcenter: 

De eerste tien dagen van de maand Dhul-Ḥidjah hebben een enorme waarde. En daarom zei de Profeet  over deze tien dagen:

مَا الْعَمَلُ فِي أَيَّامِ الْعَشْرِ أَفْضَلَ مِنَ الْعَمَلِ فِي هَذِهِ قَالُوا وَلاَ الْجِهَادُ قَالَ وَلاَ الْجِهَادُ، إِلاَّ رَجُلٌ خَرَجَ يُخَاطِرُ بِنَفْسِهِ وَمَالِهِ فَلَمْ يَرْجِعْ بِشَىْءٍ
“Er zijn geen dagen waarin de vrome daden geliefder zijn bij Allaah dan deze dagen.” Waarop zij vroegen: “Ook niet de Djihaad op de weg van Allaah?” Hij zei: “Ook niet de Djihaad op de weg van Allaah. Behalve dat een man op eigen initiatief met zijn geld is vertrokken en dat er geen van deze (twee) meer terugkeren.”
[Ṣaḥieḥ Al-Bukhaarie n. 969]

Gebaseerd op deze eervolle overlevering is het voor ons gepast om ons in deze tien dagen van Dhul-Ḥidjah uiterst in te spannen om veelvuldig vrome daden zoals het vasten, het gedenken van Allaah, het lezen van de Qor’aan, het veelvuldig verrichten van het gebed, het geven van Sadaqah, goedheid- en behulpzaamheid tonen tegenover de schepping van Allaah en andere vrome daden die de mens dichter brengen bij Allaah  te verrichten. Want waarlijk, het verrichten van vrome daden in deze 10 dagen is beter dan het verrichten van de vrome daden in de laatste tien dagen van de Ramadaan. Verder worden er in het boek de regelgevingen van de Ḥadj aangegeven, een beschrijving van de Ḥadj en worden er meerdere vraagstukken hieromtrent beantwoordt.

No reviews

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren.