Soerah Ar-Rahmaan & Soerah Al-moelk-...
Soerah Ar-Rahmaan & Soerah Al-moelk-...

Soerah Ar-Rahmaan & Soerah Al-moelk- Met beknopte uitleg

00446
€ 13,50
Inclusief belasting

Auteur : Mohamed Bendaoud

Pagina's: 33

  Uitgeverij: Ibn Baaz Bookstore

   Kaft: Hardcover

    ISBN: 9789493122604

    Sunnah center: Leer Soerah Ar-Rahmaan en Soerah Al-moelk reciteren mét correct begrip van de betekenissen.

    In dit boek worden deze twee indrukwekkende hoofdstukken uit de Qor’aan in duidelijk Nederlands weergegeven, met een beknopte uitleg van elk vers. Soerah Ar-Rahmaan en Soerah Al-moelk vertellen over de heerschappij van onze Schepper en zijn volgens verschillende overleveringen extra bijzonder.

    Over soerah Ar-Rahmaan zei Djaabir in een Hadieth die hasan verklaard is: “De Boodschapper van Allaah (salla Allaahoe ‘alaihi wasallam) kwam naar de metgezellen en reciteerde soerah Ar-Rahmaan van begin tot eind. Zij (de metgezellen) waren stil. Toen zei hij (salla Allaahoe ‘alaihi wasallam) tegen hen: “Ik reciteerde dit voor de djinns tijdens de Nacht van de djinn (de nacht waarop de djinns bijeenkwamen met de Profeet salla Allaahoe ‘alaihi wasallam), en zij reageerden er beter op dan jullie. Elke keer dat ik kwam bij de woorden van Allaah ‘Welke van de Gunsten van jullie beider Heer [o mensen en djinns] verloochenen jullie tweeën dus?’, dan zeiden zij: ‘Wij ontkennen geen van de gunsten van onze Heer. En aan U behoort alle lof toe.’”

    Een van de bijzonderheden van soerah Al-moelk wordt duidelijk uit de volgende overlevering. De Profeet (salla Allaahoe ‘alaihi wasallam) zei: “Voorwaar, er bevindt zich een soerah in de Qor’aan met dertig verzen die bemiddelt voor een persoon [die deze reciteerde, overpeinsde en ernaar handelde] totdat zijn zonden vergeven worden. Deze soerah is Gezegend is Degene in Wiens Hand de heerschappij is (soerah Al-moelk).”

    Dit boek is ontleend aan onze populaire reeks Nederlandse vertaling van de betekenissen van de Nobele Qor’aan met een beknopte uitleg van elk vers. Soerah Ar-Rahmaan komt uit Djoez’ 27 en soerah Al-moelk uit Djoez’29. Om onze lezers de mogelijkheid te bieden losse hoofdstukken uit de Qor’aan te begrijpen zonder een gehele Djoez’ te hoeven aanschaffen, brengen wij geregeld hoofdstukken uit de Qor’aan als afzonderlijk boek uit.

    No reviews

    Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

    Product added to wishlist
    Product added to compare.

    Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren.