De djinn en hun impact op het leven van de mens
De djinn en hun impact op het leven van de mens
De djinn en hun impact op het leven...

De djinn en hun impact op het leven van de mens

00004
€ 7,00
Inclusief belasting

Auteur: Shaykh Abdur-Razzaaq bin Abdul- Muhsin al Badr

Pagina's: 53

Uitgeverij: As-sunnah publications

Kaft: Softcover

ISBN: 7434940143115

Sunnahcenter: De Djinn's zijn een schepping op zich, met een ziel en een lichaam, en zijn geschapen om Allaah. De Verhevene - te aanbidden, zoals Allaah - de verhevene - zegt: 'En ik (Allaah) heb de djinn's en de mens  slechts geschapen om mij (alleen) te aanbidden.' En de djinn's zijn gsechapen met een eigen wil, zoals Allaah - de verhevene - in soerah aql al-Djinn over hen zegt, waarin zij zeiden: 'En dat er onder ons rechtschapenen zijn en (anderen) onder ons die dat niet zijn. wij waren op verschillende wegen.'  En de djinn's zijn bij de machte om anderen onrecht aan te doen, waaronder de mens. En zoals Allaah - de verhevene - zegt: 'voorwaar, hij en zijn nakomelingen zien jullie van (daar) waar jullie hen niet zien.' Aldus zijn de djinn's in staat om de mens te zien, en om hen onrecht aan te doen, zonder dat zij dit in de gaten hebben.

In dit boek zal shaykh Mohammed ibn Saalih al-'Oethaymien - moge Allaah hem genadig zijn - de vormen van onrecht behandelen van de djinn's naar de mens, en dan met name hun onrecht in de vorm van bezetenheid, waarna de shaykh een aantal vragen zal behandelen over de djinn's, over het gebruikmaken van bezetenheid (roeqyah).

Shaykh Mohammed ibn Saalih al-'Oethaymien- moge Allah hem genadig zijn - is geboren in de stad 'Oenayzah in Saudi Arabië, op de nacht van de 27ste van de maan Ramadaan in het jaar 1347 na Hidjrah (1929). Hij haalde zijn kennis van de vooraanstaande geleerden van zijn tijd, zoals shaykh Abdoer-Rahmaan ibn Naasir as-Sa'die, shaykh Mohammed Amien Ash-Shanqietie en shaykh 'Abdoel-'Aziez ibn Baaz. Bij het uitvaaardigen van Islamitische oordelen (fataawaa) baseerde de shaykh zijn oordelen op bewijzen vanuit de Qoeraan en Soennah. Hij behoorde samen met shaykh Naasiroed-Dien al-Albaanie tot de top van geleerden van ahloes-Soennah van zijn tijd. Hij overl;eed op de 15de van de maand Shawwaal in het jaar 1421 na Hidjrah (2001) - moge Allah hem genadig zijn-.

No reviews

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren.