Biologische en ongeraffineerde shea...

Biologische en ongeraffineerde shea butter

Niet op voorraad
€ 6,00
Inclusief belasting

Merk: preciousskinbyus

Soort: Shea Butter

Inhoud: 100 ml

Biologische en ongeraffineerde sheaboter.

Waar kom sheaboter vandaan?

Shea Butter, ook wel kariteboter genoemd, komt uit Afrika. Het is een 100% plantaardige boter, die bij kamertemperatuur vast is. De boter wordt gewonnen uit noten van de Karité boom, ook wel de ‘Boom des Levens’ genoemd. Deze boom groeit alleen in Afrika, in een strook die van Mali, over Burkina Faso tot aan Benin loopt. De boter wordt daar gemaakt door dorpsvrouwen

Waarom is sheaboter zooooooo bijzonder?

De meeste zaadoliën (olie gewonnen uit zaden en noten) bestaan ​​uit twee onderdelen: een verzeepbaar deel en een onverzeepbaar deel. Het verzeepbare deel bevat de meeste hydraterende eigenschappen. Het onverzeepbare deel bevat de meeste verzorgende eigenschappen. Wat Shea Butter onderscheidt van andere natuurlijke oliën is het hoge gehalte aan onverzeepbare delen: wel 5% tot 17%. In de meeste natuurlijke oliën zit dit maar 1% minder. Hierdoor kan Shea Butter helpen bij het herstellen van schade aan de huid.

Voor je huid en je haar!

De boter helpt dus bij genezen van huidaandoeningen, maar beschermt ook tegen de zon en is goed voor je haar. Overigens heeft de kariteboter een vaste structuur maar smelt zodra je deze op de huid aanbrengt. De aanwezigheid van vitamine A, E, F en vetzuren herstellen en beschermen de huid, aldus de producenten.

De vitamine A zorgt voor verbetert de conditie en de textuur van de huid. Vitamine E zorgt ervoor dat de huid het vocht goed kan vasthouden en zorgt voor een goede doorbloeding ervan. Vitamine F zorgt voor een goede hydratatie van de huid

Een greep uit de aandoeningen waar deze boter heilzaam voor is: psoriasis, brandwonden, snijwonden, eczeem, zonnebrand, littekens, dermatitis, striae, een droge hoofdhuid, droog haar en droge plekjes zoals nagelriemen, hielen of ellenbogen. Ook kun je het gebruiken om te masseren, kun je er kroeshaar mee in toom houden, gaat het jeuk tegen na het scheren en kan je het gebruiken als haarmasker of conditioner.

No reviews

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren.